Loppujäteastian uudet tyhjennyspäivät ovat tarkistettavissa oma-asiointipalvelusta

Osalla Kouvolan ja Iitin asukkaista loppujäteastian tyhjennyspäivä muuttuu tästä viikosta (viikko 43) alkaen, koska jäteautojen reittejä on uudistettu urakkakauden vaihtuessa (katso 4.10.2024 julkaistu tiedote). Muutosten tavoitteena on vähentää kuljetuskilometrejä ja sujuvoittaa kuljettajien työpäiviä.

Kymenlaakson Jäte on lähettänyt kirjeet noin 6800 kiinteistölle, joiden loppujäteastian tyhjennyspäivät muuttuvat vähintään kolmella päivällä. Lisäksi noin 4500 asukasta, joiden puhelinnumerot ovat asiakasrekisterissä, on saanut ilmoituksen myös tekstiviestillä.

Muutoksen vuoksi jäteastian tyhjennysväli voi olla yhden kerran totuttua lyhyempi tai pidempi. Jos tämä aiheuttaa merkittävää haittaa, asiakkaat voivat olla yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme tarkistaa vaihtoehdot jätehuollon järjestämiseksi muutosvaiheessa. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Tyhjennyspäivät tarkistettavissa oma-asiointipalvelusta

Asukkaat voivat tarkistaa oman jäteastian tyhjennyspäivät helposti Kymenlaakson Jätteen oma-asiointipalvelusta. Rekisteröityminen onnistuu asiakasnumerolla ja tyhjennyslaskun numerolla. Kirjautuminen edellyttää, että asiakas on saanut Kymenlaakson Jätteeltä vähintään yhden tyhjennyslaskun. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löytyvät osoitteesta: www.kymenlaaksonjate.fi/oma-asiointi. Huom. jätekimppojen osalta vain kimpan vetäjä voi tarkastella tietoja oma-asioinnissa.

Vaikka urakkakausi vaihtuu, jätteenkuljetusurakoitsija pysyy samana. Jätehuolto E. Parkkinen tyhjentää jatkossakin asukkaiden loppujäteastiat.

Lokakuussa 2024 alkanut jätteenkuljetusurakka koskee seuraavia alueita:

  • Kaunisnurmi ja radan alapuoli vanhan Kouvolan alueella, Kausala, Koria, Elimäki, Myllykoski, Inkeroinen, Sippola, Anjala ja Ummeljoki
  • Kouvolan ja Iitin haja-asutusalueet