Kymenlaakson Jäte on aloittanut Kouvolan ja Iitin kotitalouksien tämän vuoden perusmaksujen laskutuksen. Iitin perusmaksulaskut on jo lähetetty, ja Kouvolan alueen perusmaksulaskujen postitus jatkuu vuoden loppuun saakka.

Jätehuollon perusmaksu on asuntokohtainen vuosimaksu, jolla rahoitetaan monia asukkaille käyttöhetkellä maksuttomia jätehuoltopalveluja, jäteasemien ylläpitoa sekä jätehuollon viranomaistoimintaa. Lisätietoja perusmaksusta löydät täältä: www.kymenlaaksonjate.fi/perusmaksu

Vuoden 2024 perusmaksutaksat:

AsuntotyyppiMaksu €/asunto/vuosi*
Vakituinen asunto tai ympärivuotisessa käytössä oleva
vapaa-ajan asunto
40,16
Ei-ympärivuotisessa käytössä oleva asunto tai vapaa-ajan asunto26,36

*Hinnat sisältävät lautakuntamaksun ja alv:n 25,5 %. Taksa kokonaisuudessaan on nähtävissä täältä.

Vaihda e-laskuun ja säästä

Jos perusmaksulasku tulee vielä paperisena, niin se kannattaa vaihtaa e-laskuun omassa verkkopankissa laskun maksamisen yhteydessä. Vaihtamalla e-laskuun vältyt jatkossa laskutuslisältä, jonka suuruus jokaisesta lähetetystä paperilaskusta on 2,02 euroa (sis. alv:n 25,5 %).

Paperilaskua koskeva laskutuslisä on ollut jätetaksassa 1.1.2024 lähtien Kymen jätelautakunnan päätöksen mukaisesti (linkki kokouspöytäkirjaan).

Huom! Perusmaksuasiakkaat ja jätteenkuljetuksen asiakkaat ovat eri asiakasrekistereissä ja heillä on siis eri asiakasnumerot. Kun tilaat perusmaksun e-laskuna, koskee tilaus vain tulevia perusmaksuja. Jäteastian tyhjennyksiä koskevalle laskulle tilaus tulee tehdä erikseen.