Käyttökelpoisten lahjoitustavaroiden keräys jatkuu kontissa aseman yläpihalla

Jumalniemen jäteaseman yläkerrassa vuodesta 2020 toiminut Goodwill-myymälä sulkee ovensa 20. syyskuuta 2024. Sotek-säätiön ylläpitämä myymälä palvelee asiakkaita viimeisen kerran perjantaina 20.9.2024.

Kymenlaakson Jätteen toimitusjohtaja Kati Manskinen kertoo asian tulleen yllätyksenä.

– On harmillista, että myymälä joutuu lopettamaan. Nyt selvitämme aktiivisesti, millaista jatkokäyttöä hyvälle tilallemme voisi löytyä, Manskinen toteaa.

Taustalla niukentuneet työllisyysmäärärahat

Myymälää ylläpitävän Sotek-säätiön toiminnanjohtajan Marjo Jokipiin mukaan myymälän sulkeminen johtuu Kaakkois-Suomen TE-toimiston uudesta linjauksesta, jonka myötä alueen niukentuneita työllisyysmäärärahoja ei enää kohdenneta kolmannen sektorin valmentavaan työtoimintaan.

– Tämä on meille suuri pettymys, sillä myymälä on tarjonnut tärkeän työelämän harjoittelupaikan. Olemme erityisen huolissamme osatyökykyisten ja nuorten työllistymisen tuen tulevaisuudesta, Jokipii sanoo.

Jumalniemen myymälällä on ollut merkittävä rooli paitsi työelämävalmennuksessa myös alueen kierrätysyhteistyössä.

– Myymälän käsityö- ja askartelupainotteinen kierrätyskonsepti on ollut perustamisensa aikaan ainutlaatuinen koko Suomessa ja se on toiminut myös esimerkkinä muualla, Jokipii mainitsee.

Kierrätettyjä käsityö-, askartelu- ja tuunaustarvikkeita myydään jatkossa Karhulan Goodwill-myymälässä (Tikankatu 10).

Sotekin ja Kymenlaakson Jätteen yhteistyö jatkuu

Vaikka Jumalniemen myymälä sulkeutuu, Sotek-säätiön ja Kymenlaakson Jätteen yhteistyö jatkuu. Jumalniemen jäteaseman yläpihalle jää kontti, johon asemalla kävijät voivat lahjoittaa hyväkuntoisia tavaroita Goodwillille. Myös isojen jätteiden noutopalvelussa jatketaan yhteistyötä.

– Jatkamme kierrätyksen edistämistä alueella ja etsimme yhteistyössä uusia tapoja, jotta uudelleen käyttöön kelpaavat tavarat eivät päätyisi jätteeksi, Kati Manskinen summaa.